Najlepszy sos do jajek


Dla mnie najlepszy sos do jajek, wędlin i białej kiełbasy. U nas obowiązkowo pojawia się na stole podczas świąt i wszelkich spotkań.

Bardzo łatwy i smaczny przepis. Wiele sosów wypróbowaliśmy, ale dla nas ten jest bezkonkurencyjny i goście najchętniej właśnie po niego sięgają.




Składniki:
  • 2 łyżki chrzanu
  • 1 pełna łyżka musztardy francuskiej
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • sól i pieprz do smaku
  • 0,5 łyżeczki papryki ostrej (można pominąć)



Przygotowanie:
Wszystkie składniki na sos przekładamy do miseczki. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem. Sos jest gotowy.
Dziś taki sos podaję z jajkami. Doskonale sprawdzi się też do wędlin i białej kiełbasy.





Jajka ugotowane na twardo polewam sosem. Dekoruję szczypiorkiem, sałatą, papryką.


Życzymy smacznego!