Szybko, łatwo a przy tym smakowicie. Niezawodny przepis na święta, korzystam z niego od dawna i takie jajka zawsze wszystkim smakują. Przygotowanie to tylko 15 min.
Bardzo smaczne, z dodatkiem wiosennych nowalijek. Pięknie udekorują stół. Polecam do wypróbowania.
Składniki:
Przygotowanie:
Jajka studzimy, obieramy ze skorupek i przecinamy wzdłuż. Odkładamy.
Przygotowujemy sos. Warzywa - rzodkiewkę i ogórek (może być ze skórką) kroimy w kostkę. Koperek i szczypiorek (trochę odłożyć do ozoby) drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i chrzan. Całość mieszamy.
Bardzo smaczne, z dodatkiem wiosennych nowalijek. Pięknie udekorują stół. Polecam do wypróbowania.
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 zielony ogórek
- 1 pęczek szczypiorku
- pół pęczka koperku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka studzimy, obieramy ze skorupek i przecinamy wzdłuż. Odkładamy.
Przygotowujemy sos. Warzywa - rzodkiewkę i ogórek (może być ze skórką) kroimy w kostkę. Koperek i szczypiorek (trochę odłożyć do ozoby) drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i chrzan. Całość mieszamy.