Uzależniająca pasta kanapkowa - tak mówi mój mąż😉. Nie można się od niej oderwać. Polecam spróbować, bo jest pyszna.
Składniki:
- 2 średnie pory
- 4 jajka
- 100 g sera żółtego
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Pora kroimy w cienkie plasterki i smażymy na maśle (1 łyżka masła) ok. 10 min, mieszamy od czasu do czasu, aby się nie przypalił. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka obieramy ze skorupek i siekamy w drobną kostkę. Ser ścieramy na tarce.
Czy taka pasta nada się do wypełnienia słonych tartaletek?
OdpowiedzUsuńDla mnie tak 🙂.
UsuńW przepisie wkradł się błąd :do naczynia przekładamy jajka, dodajemy przestudzonego pora oraz Stary ser,
OdpowiedzUsuń👍😉Pozdrawiam serdecznie.
UsuńJa mam stary przepis na podobna pastę, składniki te same ale jajka i ser scieram na tarce na drobnych oczkach a por biała część bardzo drobniutki kroje w kosteczek i mieszam z majonezem. Też pycha
OdpowiedzUsuńSuper, pychotka, pozdrawiam serdecznie :)
Usuń