Pasta z porem


Bardzo ciekawy smak, moja rodzina uwielbia taką pastę kanapkową.

Uzależniająca pasta kanapkowa - tak mówi mój mąż😉. Nie można się od niej oderwać. Polecam spróbować, bo jest pyszna.



Składniki:
  • 2 średnie pory
  • 4 jajka
  • 100 g sera żółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Pora kroimy w cienkie plasterki i smażymy na maśle (1 łyżka masła) ok. 10 min, mieszamy od czasu do czasu, aby się nie przypalił. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka obieramy ze skorupek i siekamy w drobną kostkę. Ser ścieramy na tarce.
 




Do naczynia przekładamy pokrojone jajka, dodajemy przestudzonego pora oraz starty ser. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy dokładnie.




Gotowe! Zajadamy z ulubionym pieczywem. My uwielbiamy też z dodtakiem pomidorków.




Życzymy smacznego!


6 komentarzy:

  1. Czy taka pasta nada się do wypełnienia słonych tartaletek?

    OdpowiedzUsuń
  2. W przepisie wkradł się błąd :do naczynia przekładamy jajka, dodajemy przestudzonego pora oraz Stary ser,

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja mam stary przepis na podobna pastę, składniki te same ale jajka i ser scieram na tarce na drobnych oczkach a por biała część bardzo drobniutki kroje w kosteczek i mieszam z majonezem. Też pycha

    OdpowiedzUsuń