Sałatka raz dwa


Bardzo dobra sałatka, niezdecydowanym polecam gorąco.

Niby prosta, niby łatwa, a taaaaka pyszna. Sałatka, która od dawna weszła na stałe do naszego domowego menu. Szybka sałatka dla gości, świetna na imprezę - pod wędlinkę czy mięsko. Super również na kolację. Cieszy oko i podniebienie 😉.



Składniki:
  • 1 opakowanie mix sałat z rozszponką (lub 1/3 główki sałaty lodowej)
  • 100 g sera feta
  • ok. 300 g małych pomidorków
  • mała puszka kukurydzy
  • 1/4 czerwonej cebuli
sos:
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżki miodu
  • sól i pieprz




Przygotowanie:
Sałatę płuczemy, osuszamy i przekładamy na półmisek (jeśli używamy sałaty lodowej należy ją pokroić). Na sałatę wykładamy pokrojone na połówki pomidorki, posypujemy cienko posiekaną w piórka cebulką, pokrojoną w małą kostkę fetą oraz odcedzoną z zalewy kukurydzą.




Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem, polewamy sosem (wszystkie składniki na sos należy wymieszać). Sałatkę sosem najlepiej polać tuż przed podaniem. 




Gotowe!



Życzymy smacznego!