Bardzo dobra sałatka, niezdecydowanym polecam gorąco.
Niby prosta, niby łatwa, a taaaaka pyszna. Sałatka, która od dawna weszła na stałe do naszego domowego menu. Szybka sałatka dla gości, świetna na imprezę - pod wędlinkę czy mięsko. Super również na kolację. Cieszy oko i podniebienie 😉.
Składniki:
Niby prosta, niby łatwa, a taaaaka pyszna. Sałatka, która od dawna weszła na stałe do naszego domowego menu. Szybka sałatka dla gości, świetna na imprezę - pod wędlinkę czy mięsko. Super również na kolację. Cieszy oko i podniebienie 😉.
Składniki:
- 1 opakowanie mix sałat z rozszponką (lub 1/3 główki sałaty lodowej)
- 100 g sera feta
- ok. 300 g małych pomidorków
- mała puszka kukurydzy
- 1/4 czerwonej cebuli
sos:
Przygotowanie:
Sałatę płuczemy, osuszamy i przekładamy na półmisek (jeśli używamy sałaty lodowej należy ją pokroić). Na sałatę wykładamy pokrojone na połówki pomidorki, posypujemy cienko posiekaną w piórka cebulką, pokrojoną w małą kostkę fetą oraz odcedzoną z zalewy kukurydzą.
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżki miodu
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Sałatę płuczemy, osuszamy i przekładamy na półmisek (jeśli używamy sałaty lodowej należy ją pokroić). Na sałatę wykładamy pokrojone na połówki pomidorki, posypujemy cienko posiekaną w piórka cebulką, pokrojoną w małą kostkę fetą oraz odcedzoną z zalewy kukurydzą.