Jeżeli lubisz sałatki makaronowe, to koniecznie wypróbuj ten przepis!
Baaaaardzo dobra i szybka sałatka, naprawdę polecam. Przepis dostałam od koleżanki i gdy zrobiłam tę sałatkę pierwszy raz byłam zaskoczona, że jest tak pyszna. U nas sprawdza się na każdych imprezach i rodzinnych spotkaniach.
Składniki:
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, a obrane z łupinek kroimy w kostkę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (u mnie al dente). Ogórki kroimy w kostkę. Cebulkę i koperek drobno siekamy.
Przygotowujemy sos: wszystkie składniki na sos mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i chili wg gustu.
Do naczynia przekładamy przestudzony makaron, pokrojone jajka, ogórki, cebulkę oraz łososia ("poszarpanego" w dłoniach na mniejsze kawałki).
Całość posypujemy koperkiem i zalewamy sosem.
Gotowe!
Baaaaardzo dobra i szybka sałatka, naprawdę polecam. Przepis dostałam od koleżanki i gdy zrobiłam tę sałatkę pierwszy raz byłam zaskoczona, że jest tak pyszna. U nas sprawdza się na każdych imprezach i rodzinnych spotkaniach.
Składniki:
- 300 g ulubionego tortelinii (u mnie ricotta ze szpinakiem)
- 6 jajek
- 4 duże ogórki konserwowe
- 1/2 cebuli
- 150 g wędzonej ryby (u mnie łosoś)
- pęczek koperku
- 6 łyżek jogurtu greckiego
- 3 łyżki majonezu
- 3-4 łyżeczki musztardy francuskiej
- 2 łyżeczki miodu
- przyprawy: pieprz, sól, chili
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, a obrane z łupinek kroimy w kostkę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (u mnie al dente). Ogórki kroimy w kostkę. Cebulkę i koperek drobno siekamy.
Przygotowujemy sos: wszystkie składniki na sos mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i chili wg gustu.
Do naczynia przekładamy przestudzony makaron, pokrojone jajka, ogórki, cebulkę oraz łososia ("poszarpanego" w dłoniach na mniejsze kawałki).
Całość posypujemy koperkiem i zalewamy sosem.
Gotowe!