Prosty przepis mamy na pyszną i szybką sałatkę.
Jedna z naszych ulubionych sałatek. U nas doskonale sprawdza się również podczas upałów, nawet jako samodzielnie danie. Warto spróbować, wystarczy kilka prostych składników.
Składniki:
Przygotowanie:
Kalafior gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie wyjmujemy łyżką cedzakową, odstawiamy do wystudzenia i dzielimy na mniejsze różyczki. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w ćwiartki. Pomidory kroimy w ósemki (można je sparzyć i obrać ze skórki).
Jogurt mieszamy z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem. Czosnek można pominąć jeśli ktoś nie lubi.
Jedna z naszych ulubionych sałatek. U nas doskonale sprawdza się również podczas upałów, nawet jako samodzielnie danie. Warto spróbować, wystarczy kilka prostych składników.
Składniki:
- 1 kalafior średniej wielkości
- 4 pomidory
- 4 jaja ugotowane na twardo
- jogurt naturalny (ok. 180 g)
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kalafior gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie wyjmujemy łyżką cedzakową, odstawiamy do wystudzenia i dzielimy na mniejsze różyczki. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w ćwiartki. Pomidory kroimy w ósemki (można je sparzyć i obrać ze skórki).
Jogurt mieszamy z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem. Czosnek można pominąć jeśli ktoś nie lubi.