Chrzanowy przysmak do mięs, wędlin czy pieczywa


Ten chrzanowo - jajeczny przysmak sprawdzi się wyśmienicie do wędlin, mięs, białej kiełbasy czy po prostu do pieczywa. Prosty, szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Polecam!

Składniki:
  • 5 jajek (u mnie duże, domowe jajka)
  • ok. 3 łyżki chrzanu ze słoiczka (u mnie łagodny chrzan)
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18%
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku



Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce jarzynowej (ja starłam na tych drobniejszych oczkach). Dwa żółtka wyjęłam i zostawiłam do ozdobienia całości. Do startych jajek dodajemy chrzan, majonez, śmietanę oraz drobno pokrojony szczypiorek - całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.





Gotowe! Taki dodatek do wędlin często robię na różne imprezy, uroczystości czy święta.


Wierzch posypuję startym żółtkiem i ozdabiam szczypiorkiem.





Życzymy smacznego!