Składniki:
- 5 jajek (u mnie duże, domowe jajka)
- ok. 3 łyżki chrzanu ze słoiczka (u mnie łagodny chrzan)
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki gęstej śmietany 18%
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce jarzynowej (ja starłam na tych drobniejszych oczkach). Dwa żółtka wyjęłam i zostawiłam do ozdobienia całości. Do startych jajek dodajemy chrzan, majonez, śmietanę oraz drobno pokrojony szczypiorek - całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowe! Taki dodatek do wędlin często robię na różne imprezy, uroczystości czy święta.
Wierzch posypuję startym żółtkiem i ozdabiam szczypiorkiem.