Po tak przygotowane jajka moi goście sięgają najchętniej. Są przepyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Polecam wszystkim, nie tylko na świąteczny stół😉.
Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo (u mnie duże, domowe jajka od kurek teściowej)
- ok. 80 g wędzonego łososia
- 1 łyżka chrzanu ze słoiczka
- 2 łyżeczki masła
- 1 łyżka majonezu
- kilka kropel soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
- drobno posiekany szczypiorek
Wykonanie:
Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z skorupek. Jajka przekrawamy wzdłuż na połówki i wydrążamy delikatnie żółtka.
W misce rozcieramy żółtka z majonezem, chrzanem i masłem. Dodajemy bardzo drobno pokrojonego łososia i szczypiorek - całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kilkoma kroplami cytryny.
Gotowym farszem napełniamy miejsca po żółtkach. Jajka układamy na półmisku i schładzamy w lodówce. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem lub według uznania.
Gotowe:
Życzymy smacznego!