Szybka przekąska imprezowa


Przepyszne i błyskawiczne roladki, którymi urozmaicisz menu dla Twoich gości.
 
Te roladki często przygotowuję na przeróżne uroczystości. Są proste i szybkie w przygotowaniu. Pięknie się prezentują i często jako pierwsze znikają ze stołu. 

Składniki:
ok. 10 dużych, cienkich plastrów szynki

farsz:
  • 4 duże jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki kiszone
  • ser żółty starty na tarce na grubych oczkach (można pominąć, ilość wg uznania - u mnie ok. 10 dag)
  • szczypiorek
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
sos:
  • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli i pieprzu
dodatkowo: szczypiorek i czerwona papryka do przybrania



Wykonanie:

Farsz: Jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy straty żółty ser i drobno pokrojony szczypiorek. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.


Tak przygotowane nadzienie nakładamy na plastry szynki i zwijamy roladki. Roladki układamy na talerzyku.
 



Przygotowujemy sos: wszystkie składniki na sos należy dokładnie wymieszać. Roladki polewamy sosem, posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy papryką.




Gotowe:





Życzymy smacznego!