Przepyszne i błyskawiczne roladki, którymi urozmaicisz menu dla Twoich gości.
Te roladki często przygotowuję na przeróżne uroczystości. Są proste i szybkie w przygotowaniu. Pięknie się prezentują i często jako pierwsze znikają ze stołu.
Składniki:
ok. 10 dużych, cienkich plastrów szynki
farsz:
Wykonanie:
Farsz: Jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy straty żółty ser i drobno pokrojony szczypiorek. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
Przygotowujemy sos: wszystkie składniki na sos należy dokładnie wymieszać. Roladki polewamy sosem, posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy papryką.
Gotowe:
ok. 10 dużych, cienkich plastrów szynki
farsz:
- 4 duże jajka ugotowane na twardo
- 2 ogórki kiszone
- ser żółty starty na tarce na grubych oczkach (można pominąć, ilość wg uznania - u mnie ok. 10 dag)
- szczypiorek
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka chrzanu ze słoiczka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
Farsz: Jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy straty żółty ser i drobno pokrojony szczypiorek. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
Tak przygotowane nadzienie nakładamy na plastry szynki i zwijamy roladki. Roladki układamy na talerzyku.
Przygotowujemy sos: wszystkie składniki na sos należy dokładnie wymieszać. Roladki polewamy sosem, posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy papryką.
Gotowe: