Proste i szybkie w wykonaniu smarowidło. Często u nas gości. Polecam - bardzo smaczne!
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (150g)
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 duży ogórek kiszony
- 1/2 cebuli czerwonej (może być zwykła)
- 2-3 łyżki szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka ketchupu pikantnego
- sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Tuńczyka odsączamy z zalewy. Jajko ugotowane na twardo i obrane ze skorupki kroimy w drobną kostkę. Ogórka, cebulę i szczypiorek również kroimy w drobną kostkę. Całość mieszamy. Dodajemy majonez, musztardę ketchup - dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem.
Gotowe!
Życzymy smacznego!