Ta sałatka to dla nas klasyk - jedna z naszych ulubionych. Często ją robię, gdy mają przyjść goście. Sałatka jest efektowna, bardzo pożywna i bardzo podzielna. Polecam!
Składniki:
Wykonanie:
Piersi oczyszczamy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą gyros i smażymy na oleju do miękkości. Usmażone odkładamy do wystudzenia. Korniszony oraz cebulę kroimy w kostkę. Cebulę solimy do smaku. Sałatę szatkujemy i mieszamy z ulubioną przyprawą do sałatek. Wszystkie składniki układamy kolejno warstwami: kurczak, ketchup, kukurydza, majonez, cebula, korniszony, ketchup, sałata (patrz zdjęcia).
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- mała kapusta pekińska
- mały słoiczek ogórków korniszonów (może być też papryka konserwowa)
- 1 cebula
- mała puszka kukurydzy
- majonez
- ketchup (można dać pikantny)
- przyprawy: gyros, ulubiona przyprawa do sałatek, sól
Wykonanie:
Piersi oczyszczamy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą gyros i smażymy na oleju do miękkości. Usmażone odkładamy do wystudzenia. Korniszony oraz cebulę kroimy w kostkę. Cebulę solimy do smaku. Sałatę szatkujemy i mieszamy z ulubioną przyprawą do sałatek. Wszystkie składniki układamy kolejno warstwami: kurczak, ketchup, kukurydza, majonez, cebula, korniszony, ketchup, sałata (patrz zdjęcia).