Przepyszna pasta kanapkowa. Idealna na śniadanie dla całej rodziny.
Czy Wy też uwielbiacie smarowidła na kanapki? A może znudziły Wam się kanapki z serem czy szynką? Jeśli tak - spróbujcie naszą pastę - najlepiej z waszym ulubionym pieczywem. Ogórki kiszone dodane do pasty sprawią, że pasta nie jest tak mdła i smakuje wyśmienicie. W przygotowanie możecie zaangażować dzieciaki - mi pomaga 5-letnia Ania.
Składniki:
Wykonanie:
Jajka należy ugotować na twardo. Następnie ugotowane jajka studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę (możesz zetrzeć je na tarce). Ogórki także kroimy w drobną kostkę i odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Do miski przekładamy pokrojone jajka, ogórki i ser. Dodajemy wymieszaną razem musztardę, majonez i śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
- 5 jajek
- 100 g sera żółtego
- 2 ogórki kiszone
- 1 łyżeczka musztardy
- 1-2 łyżki majonezu
- 2 łyżki gęstej śmietany
- sól, pieprz czarny do smaku
- dodatkowo: szczypiorek
Wykonanie:
Jajka należy ugotować na twardo. Następnie ugotowane jajka studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę (możesz zetrzeć je na tarce). Ogórki także kroimy w drobną kostkę i odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Do miski przekładamy pokrojone jajka, ogórki i ser. Dodajemy wymieszaną razem musztardę, majonez i śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Nasza pasta:
Nam najlepiej smakuje z naszymi domowymi bułeczkami na jogurcie - przepis tutaj
Życzymy smacznego!!!
Wygląda bardzo apetycznie i na pewno jest pyszna.
OdpowiedzUsuń