Proste w przygotowaniu roladki, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub jako szybka przekąska w ciągu dnia. Można je zabrać do szkoły czy pracy.
Przepis na przepyszne roladki, które goszczą dziś u nas na śniadaniu. Uwielbiam takie śniadania, bo podane inaczej cieszą oko, a roladki znikają w mig. Taką roladę można przygotować też wieczorem, a rano zapakować na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Omletowa przystawka sprawdza się też podczas domówek. Łapcie więc przepis!
Składniki na omlet (ze składników zrobiłam dwa omlety):
Składniki - nadzienie (na dwa omlety):
Wykonanie:
Omlety smarujemy serkiem. Następnie serek posypujemy koperkiem, układamy plastry łososia i słupki ogórka.
Omlet zwijamy w roladę. Owijamy folią (końce skręcamy jak cukierki, by rolada zachowała kształt) - i chowamy do lodówki.
- 6 jajek (u mnie dość spore jajka od kurek teściowej 😉)
- 5-6 łyżek mleka
- sól, pieprz
- masło do posmarowania patelni
Składniki - nadzienie (na dwa omlety):
- serek śmietankowy ok. 200 g
- posiekany koperek
- łosoś wędzony w plastrach (u nas 100 g - jeśli lubicie więcej rybnego nadzienia można dodać więcej)
- 1 ogórek pokrojony w długie słupki
Wykonanie:
Jajka ubijamy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i smażymy na niewielkim ogniu omlety z dwóch stron. Omlety (u mnie dwa) - odkładamy do wystudzenia.
Omlet zwijamy w roladę. Owijamy folią (końce skręcamy jak cukierki, by rolada zachowała kształt) - i chowamy do lodówki.
Życzymy smacznego!!!
Bardzo apetycznie wyglądają i zapewne tak smakują....
OdpowiedzUsuńRewelacja. Zamiast tortilli. Jutro robię!
OdpowiedzUsuń