Przystawka z pieczarkami w roli głównej. Prosta w wykonaniu, sprawdzi się na wielu domówkach.
Tym razem małe co nieco dla starszych (dorosłych😉) smakoszy. Specjał męża. W przygotowaniu pomaga 4,5-letni Urwis - bo nadziewanie pieczarek to super zabawa, no i doskonały trening małej motoryki i precyzji😉.
Tym razem małe co nieco dla starszych (dorosłych😉) smakoszy. Specjał męża. W przygotowaniu pomaga 4,5-letni Urwis - bo nadziewanie pieczarek to super zabawa, no i doskonały trening małej motoryki i precyzji😉.
Składniki:
- ok. 20 ładnych pieczarek
- 1 średnia cebula
- masło
- 2 jajka
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
- sól, pieprz
Wykonanie:
Pieczarki myjemy, oddzielamy nóżki od kapeluszy. Nóżki pieczarek ścieramy na tarte na grubych oczkach. Cebulę należy pokroić i zeszklić na maśle. Następnie do cebuli dodajemy starte nóżki z pieczarek. Smażymy i doprawiamy.
Gotowym nadzieniem faszerujemy kapelusze pieczarek.
Następnie spód kapeluszy panierujemy w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane pieczarki smażymy na patelni. Podajemy z pieczywem.
Gotowe podajemy z pieczywem.
Uwielbiam nadziewane pieczareczki. Pięknie się prezentują.
OdpowiedzUsuńA do czego te 2 jajka
OdpowiedzUsuńPotrzebne do panierki :)
UsuńJa ścieram nóżki na tarce do tego 2 jajka na twardo cebule czosnek też. Do tego dodaję 1 surowe jajko mieszam. Maszeruje pieczarki układam w brytwanie posypuję serem i nastepna warstwa pieczarek i znowu ser... piekę około 2 godz 160 stopni jejku co za jedzenie i ten ser ciągnący 🥰🥰🥰
OdpowiedzUsuń